Torre dels Escipions

Aixecament fotogramètric i proposta de restitució de la Torre dels Escipions a Tarragona, un monument funerari de entorn al segle I dC. al costat de la Via Augusta.

Restitució arquitectònica:
Ricardo Mar, Joaquín Ruiz de Arbulo, Ferran Gris

Aixecament fotogramètric, modelat i renderitzat:
Ferran Gris

Presència en altres mitjants:
Aquest treball es pot trobar en diverses publicacions científiques i en treballs de divulgació:
MAR, R., RUIZ DE ARBULO, J., VIVÓ, D., BELTRÁN-CABALLERO, J. A., y GRIS, F. 2015. Tarraco: arquitectura y urbanismo de una capital provincial romana vol. 2. La ciudad imperial. Documents d’Arqueologia Clàssica. Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, 6 (2).

GRIS, F., y RUIZ DE ARBULO, J. 2015. Torre de los Escipiones: de la interpretación a la divulgación del patrimonio. Virtual Archaeology Review. Ciudad Real, 6(12), 38–50. doi:10.4995/var.2015.4152

Tàrraco. Patrimoni de la Humanitat. Una nova visió. Fascícle 08. Els monuments de la Via Augusta. Es tracta d’una aposta editorial, de gran envergadura, centrada en la història, de la Fundació Privada Mútua Catalana. Aprofitant la commemoració del quinzè aniversari del reconeixement, per part de la Unesco, de la Tàrraco romana com a Patrimoni Mundial, la Fundació dóna suport a la publicació d’un col·leccionable, dividit en deu fascicles, on es descobreixen aspectes inèdits d’un llegat únic que explica el passat i el present de la ciutat.

Nova senyalització interpretativa de la Torre dels Escipions realitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i que s’emmarca en el programa Patrimoni en Acció impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”, dins d’un projecte d’implementació de la senyalització dels monuments de Tàrraco.

TdE_001

TdE_005

TdE_004

TdE_003

TdE_002

Un pensament sobre “Torre dels Escipions

Els comentaris estan tancats.