Arc de Berà

Aixecament fotogramètric i proposta de restitució de l’Arc de Berà, un dels monuments romans més emblemàtics de la Via Augusta en el seu pas per les comarques de Tarragona.

Restitució arquitectònica:
Ricardo Mar, Joaquín Ruiz de Arbulo, Ferran Gris

Aixecament fotogramètric, modelat i renderitzat:
Ferran Gris

Presència en altres mitjans:
MAR, R., RUIZ DE ARBULO, J., VIVÓ, D., BELTRÁN-CABALLERO, J. A., y GRIS, F. 2015. Tarraco: arquitectura y urbanismo de una capital provincial romana vol. 2. La ciudad imperial. Documents d’Arqueologia Clàssica. Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, 6 (2).

Tàrraco. Patrimoni de la Humanitat. Una nova visió. Fascícle 08. Els monuments de la Via Augusta. Es tracta d’una aposta editorial, de gran envergadura, centrada en la història, de la Fundació Privada Mútua Catalana. Aprofitant la commemoració del quinzè aniversari del reconeixement, per part de la Unesco, de la Tàrraco romana com a Patrimoni Mundial, la Fundació dóna suport a la publicació d’un col·leccionable, dividit en deu fascicles, on es descobreixen aspectes inèdits d’un llegat únic que explica el passat i el present de la ciutat.

Nova senyalització interpretativa de l’Arc de Berà realitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i que s’emmarca en el programa Patrimoni en Acció impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”, dins d’un projecte d’implementació de la senyalització dels monuments de Tàrraco.